top of page

יהודה בש

סטודנט לעבודה סוציאלית
אוניברסיטת חיפה

"במסגרת הלל זכיתי לצאת לתכנית קיץ בקליפורניה שנקראת BCI, שם פגשתי הרבה אנשים מכל העולם וגם את אולה, שליחה של הלל בניו יורק. המפגש איתה השאיר עלי חותם, זה היה מפגש מאתגר מחשבתית, יש לנו אופי שונה ותפיסות עולם שונות. אחד החיבורים המעניינים שלנו נוצר דווקא סביב נושא מתוח ורגיש - תפקידי מגדר בעולם הרוחני וקיום המצוות. אני מגדיר את עצמי כדתי-אורתודוקסי ואולה מתחברת יותר ליהדות הפלורליסטית. במהלך המחנה אולה חגגה בת מצווה (השלימה את מה שלא זכתה לעשות בגיל 12) - היא קראה בתורה, התעטפה בטלית ואפילו הניחה תפילין. זה היה לי מורכב אבל פתח הזדמנות לשיח משמעותי ומעניין בנושא. במפגש האחרון בנינו סגרנו מעגל של קבלה וכבוד הדדי כשאני רכשתי עבורה תפילין מהודרות מבית חב"ד והתרגשתי מההזדמנות."

פעילי הלל

רגב אורטל

סטודנטית למדע המדינה
אוניברסיטת תל אביב

"החוויה הראשונה שלי בהלל היתה משלחת לוושינגטון די.סי - זה היה המפגש הראשון שלי עם עולם התוכן היהודי. כמי שגדלה בסביבה חילונית–אתאיסטית, לא הייתי בטוחה איפה החוויה תפגוש אותי (תכלס, רציתי לטוס לחו"ל ולפגוש צעירים מהעולם) אבל חזרתי מאמריקה עם הרבה שאלות על הזהות היהודית שלי ורצון לחקור עוד את הנושא. השנה, כחלק מצוות הלל באוניברסיטת ת"א, החלטתי שזו ההזדמנות שלי לצלול עמוק יותר לתוך העולם הזה ולהזמין סטודנטים וסטודנטיות שעברו חוויות דומות (וגם שונות) לעשות זאת יחד. עלה לי הרעיון להקים קהילה אקסקלוסיבית לבוגרי תוכניות של הלל- יחד נוכל לחקור את הזהות היהודית האישית שלנו, להיחשף ליהדות פלורליסטית, ללמוד על הקשר ליהדות התפוצות, וגם ליצור משפחה עם תחומי עניין משותפים. מתוך כך, ובתמיכת צוות הלל יצרנו את קהילל - מוזמנים להצטרף!"

פעילי הלל

נטלי דהרי

סטודנטית לחינוך יהודי
האוניברסיטה העברית בירושלים

"תארו לכם חבורה של סטודנטים ישראלים באמצע תקופת מבחנים שעוזבים הכל ונוסעים להצטרף לחבורה נוספת של סטודנטים יהודים עם שורשים מברית המועצות לשעבר, מרוסיה, אוקראינה, מולדובה, גאורגיה, וארה"ב.

זכיתי להצטרף למשלחת משנה חיים לבלארוס במסגרת פרויקט "מסע בעקבות" של הלל ישראל, הלל העולמי וקרן ג'נסיס. מצאנו את עצמנו אוחזים במעדר ומגרפה אי שם בעיירה מיר מתחילים לחפור באדמה כדי למצוא מצבות מתחילת המאה ה-19.כשנכנסנו בכלל לא הבנו שאנחנו בתוך בית קברות (ועוד אחד שבעל חשיבות היסטורית אדירה) כי בצבצו להם מתוך האדמה אולי שתי מצבות שהסתוו בתור סלעים. אחרי שלושה ימים הצלחנו לחפור ולמצוא 428 מצבות עתיקות בין השנים 1812-1921.

תארו לכם שאת כל זה עשיתם תוך כדי שאתם מכירים את חבריכם לעבודה, לומדים על אורח החיים שלהם, על היהדות בתפוצות ועל יהדות ברית המועצות לשעבר. תארו לכם שדרך מסע כזה, דרך התנדבות שכזו, הצלחתם להכיר את עצמכם טיפה יותר. בין גב תפוס לעקיצה התרחש בבית הקברות הזה קסם. באויר התפזרה לה תחושת אחריות בין דורית שחבקה את כולם, התרגשות והשתאות של נגיעה ממשית בהיסטוריה שלנו. בנו."

WhatsApp Image 2020-08-10 at 15.31.48 (2

רעות צדוק

בוגרת תואר בעבודה סוציאלית
אוניברסיטת בן גוריון
בוגרת השליחות הארוכה של הסוכנות היהודית בהלל של אוניברסיטת נורת'וסטרן בשיקגו

"את המעורבות שלי בהלל בן גוריון התחלתי בשנה השנייה ללימודים, הלל היה הדבר שגרם לי להרגיש הכי בבית בקמפוס, הצוות היה ממש כמו משפחה בשבילי. הצטרפתי להלל בתפקיד רכזת שיווק ופרסום, ובהמשך ריכזתי את תוכנית "מוזה מקומית" המחברת בין סטודנטים אמנים לאמנים בבאר שבע. בשנה השלישית שלי ללימודים, ריכזתי את תוכנית "זכור וכבד" במהלכה סטודנטים התנדבו עם ניצולי שואה בעיר ופעלו להעלאת המודעות לזיכרון השואה. 

בזכות הלל בן גוריון, נחשפתי לראשונה למקורות יהודים שנתנו לי השראה עבור ערכים של צדק חברתי ושוויון, עליהם גדלתי. הלל פתח בפני הזדמנויות וכלים להתפתח מקצועית בעשייה חברתית, חינוכית וקהילתית. בזכות החוויה בהלל בן גוריון, הכרתי צעירים מכל העולם, נחשפתי לעשייה של הלל בקמפוסים מעבר לים והחלטתי לצאת לשליחות הארוכה של הסוכנות היהודית. בשליחות השתלבתי בצוות של הלל באוניברסיטת נורת'וסטרן בשיקגו ונחשפתי לעולם שלם של יהדות ארה"ב ולמערכת היחסים המיוחדת והחשובה שיש לצעירים יהודים עם ישראל. השליחות נתנה לי אפשרות לחוות את ישראל דרך העיניים שלהם, בסיורים לימודים לארץ ובקבוצות לימוד. את התפקיד המשמעותי שעשיתי בשליחות אני מחזירה עכשיו לישראל. חוויה אדירה שהתחילה בהלל בן גוריון, המשיכה בשיקגו ותלווה אותי בכל מה שאעשה בהמשך."
 

פעילי הלל

קיריל גולן

סטודנט לחינוך
מכללת תל חי 

"גיליתי שיש הרבה דרכים להיות יהודי, לכל אחד יש את הדרך שלו, וזה אף פעם לא שחור או לבן. אני מרגיש שנפתח לי ערוץ לזהות האישית שלי והיהודית בזכות הלל שאני לוקח איתי קדימה, יש לי עוד הרבה שאלות להחפש להן תשובות".

פעילי הלל

מעין פורמברג

המסלול לחינוך דמוקרטי בהתמחות להוראת היסטוריה, מקרא ותרבות ישראל, מכללת סמינר הקיבוצים

"הצטרפתי לשישי-שבת עם סטודנטים אמריקאים מאוניברסיטת MSU...מי חשב שאפשר לחוות כל כך הרבה בזמן כה קצר? עליתי לאוטובוס בשדרות ומשם נסענו לקיבוץ נתיב העשרה בעוטף עזה.

הדבר הראשון שהסטודנטיות שאלו אותי זה על החיים בעזה ומה אני יודעת עליהם. הופתעתי שזה הדבר הראשון שהן התעניינו בו והבנתי שעליי לנפץ כמה סטיגמות ולהציג מציאות מורכבת. בפועל, אין טוב ממראה עיניים והחוויה המשותפת בקיבוץ/בסמוך לגבול עזרה לכולנו לראות זוויות נוספות. הופתעתי שגם לי כישראלית זה ממש פתח את העיניים...פתאום הבנתי כמה הכל קרוב ומה המשמעויות היומיומיות של זה. רגע נוסף, מרגש ומיוחד היה בארוחת שישי - התארחנו בבית של משפחה דתית שהכניסה אותנו אל חיק המשפחה (מעל 30 איש!). במהלך הארוחה, דיברנו על המסורת היהודית בשבת, קידשנו ושרנו. החוויה הזו היתה שונה לחלוטין מהאופן שבו מתנהלת השבת בביתי אבל הצלחתי להרגיש חיבור עמוק וקרבה לכל האנשים שסביבי (למרות שנפגשנו רק באותו הבוקר)."

bottom of page