הלל ישראל הינו ארגון חברתי שמטרתו להעמיק את תחושת שייכותם של סטודנטיות וסטודנטים ישראלים לעם היהודי, מתוך תפיסת עולם פלורליסטית. הלל ישראל מעודד סטודנטים וסטודנטיות לחקור את הקשר האישי שלהם לעם היהודי, תוך חשיפה למגוון רחב של זהויות וקהילות יהודיות בארץ ובעולם.
הלל ישראל פועל בשישה מרכזים באוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ ומהווה את המרכז הישראלי של הלל העולמי - ארגון הסטודנטים היהודים הגדול והוותיק בעולם, הפועל במעל 550 קמפוסים במגוון מדינות.
זרקור על פרויקטים
Zoom In: הקשר שלי לסיפור היהודי
הלל ישראל מתרגשים להציג מגוון רחב של פרספקטיבות, זהויות וסיפורים יהודיים דרך עדשת המצלמה.
זום אין הינה תערוכת צילומים בהשראת הכותרת "הקשר שלי לסיפור היהודי". התערוכה מהווה סיום מרגש לתהליך קבוצתי בן ארבעה מפגשים בהם חקרו משתתפי התוכנית את הסיפור והזהות האישית שלהם ביחד ולחוד. התערוכה מציגה פסיפס של זהויות, קהילות, תפיסות ונקודות מבט.
הפרויקט בשיתוף מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות והעדשה היהודית, מיסודו של ציון עוזרי.
שבוע התפוצות
"למדינה יש אחריות לשלומם של יהודי התפוצות ולטיפוח הקשר בין מדינת ישראל ליהודי התפוצות"- חוק הלאום. שבוע התפוצות ביוזמת משרד התפוצות הינו קריאה להעלאת מודעות בקרב הציבור הישראלי לחשובות השיח והקשר עם יהודי העולם. בכל שנה אנו בהלל ישראל מציינים וחוגגים את השבוע החשוב הזה בכל מרכזי הלל בארץ, בשלל אירועים תכניות ויוזמות.
ממסע למציאות - מספרים עליה
קבוצת סטודנטים בהלל חיפה ובן גוריון חקרה, למדה וכתבה סיפורי עלייה של אנשים ונשים שעלו ארצה מכל קצוות תבל בין היתר מארה"ב, אתיופיה ובריה"מ לשעבר. בחלק התיאורטי הסטודנטים נחשפו לתכנים שעסקו בקהילות היהודיות ברחבי העולם, המציאות הישראלית, "הסיפור היהודי שלי" ועוד. בהמשך, הסטודנטים איתרו את המרואיינים, ערכו ותמללו את הראיונות. כאן ניתן לעיין בתוצרים: סרטונים, קטעי אודיו וראיונות כתובים.
פה ושם -
שאלות שתמיד רציתם לשאול סטודנטים עולים
הסרטון "פה ושם" נוצר בהשארת התכנית "סליחה על השאלה" של תאגיד השידור כאן, בכדי לספר סיפורים אמיתיים של עולים ולתת במה לפרטים הקטנים, הכואבים והמרגשים שהם נושאים עמם. הסרטון מציב מול המצלמה תשעה סטודנטים שעלו לישראל ממקומות שונים ומעמת אותם עם חוויות העלייה והקליטה בישראל דרך מגוון שאלות.
לנה טריפנוב, סטודנטית לרפואה באוניברסיטת ת"א, יצרה את הסרטון במסגרת תכנית קונקטורס בעקבות סיפור העלייה והקליטה האישי שלה. היוזמה נתמכה ע"י קרן ג'נסיס.
צילום, בימוי ועריכה: גרמן (עמיחי) יאנטיפוביץ'.